/ Tapahtumat

Tiedotamme tällä sivulla Didrichsenin taidemuseon tulevista tapahtumista.

Kahden näyttelyn opastettu kierros Kuusisaaressa – A. W. Finch Didrichsenillä & Marraskuun ryhmä Villa Gyllenbergissä

Lauantaina 8.12.2018 koetaan ainutlaatuinen taide-elämys, kun Didrichsenin taidemuseo ja Villa Gyllenberg tarjoavat molempien museoiden näyttelyt yhdistävän opastuskierroksen. Opastuskierroksella tutustutaan oppaan johdolla kahteen näyttelyyn ja syvennytään Suomessa vaikuttaneisiin 1900-luvun alun taidevirtauksiin. Didrichsenin taidemuseossa nähdään Alfred William Finchin värikkäitä ja valoa tulvivia maalauksia ja tutustutaan hänen keraamiseen tuotantoonsa. Villa Gyllenbergin näyttelyssä esitellään sata vuotta sitten ensimmäisen näyttelynsä pitäneen Marraskuun ryhmän jäsenten teoksia ja monipuolistetaan käsitystä ryhmän taiteesta ja vaikutteista.

Suomenkielinen opastuskierros alkaa Didrichsenin taidemuseosta klo 14. Kierroksen jälkeen siirrytään oppaan johdolla Villa Gyllenbergiin, jossa suomenkielinen opastus alkaa n. klo 15.15.

Ruotsinkielinen opastuskierros alkaa Gyllenbergin taidemuseosta klo 14. Kierroksen jälkeen siirrytään oppaan johdolla Didrichsenin taidemuseoon, jossa ruotsinkielinen opastus alkaa n. klo 15.15.

Opastustukset sisältyvät pääsylippujen hintaan.

Sisäänpääsy museoihin:

Didrichsen 12 € / 10 € / museokortti, yli 75-vuotiaat ja alle 7-vuotiaat 0 €

Villa Gyllenberg 10 € / 8 € / museokortti, yli 75-vuotiaat ja alle 7-vuotiaat 0 €

Yhteislippu molempiin museoihin 18 €

Linkki Facebook-tapahtumaan

A.W. Finch -esitelmäsarja marraskuussa 2018

Didrichsenin taidemuseo järjestää marraskuussa 2018 esitelmäsarjan A. W. Finchin urasta ja taiteesta. Esitelmät ovat keskiviikkoisin klo 18-19. Osallistuminen pääsylipun hinnalla tai museokortilla. Esitelmät pidetään suomeksi.

Kolmena keskiviikkona syvennytään Finchin monipuoliseen uraan kuva- ja keramiikkataiteilijana ja keskustellaan Finchin merkityksestä aikansa taidekentässä.

keskiviikko 14.11.2018 klo 18
Marketta Tamminen: A. W. Finch, Louis Sparre ja Porvoon Iris-tehdas

keskiviikko 21.11.2018 klo 18
Leena Ahtola-Moorhouse: A. W. Finch uusien taiteellisten ajatusten välittäjänä Suomessa

keskiviikko 28.11.2018 klo 18
A.W. Finchin syntymäpäivä. Museon amanuenssi Iiris Markkola pitää syntymäpäiväesitelmän A.W. Finchin maalausten ja grafiikan keskeisistä aiheista. Illan aikana kuljetaan Finchin aiheiden jäljillä puistoissa, rannoilla ja satamissa. Museoon vapaa pääsy koko päivän.

linkki Facebook-tapahtumaan

Menneet tapahtumat