AKTUELLT PÅ DIDRICHSENS

Aktuella utställningar och information.

Foto: Rauno Träskelin

MUSEET ÄR STÄNGT UNDER MIDSOMMAR 19.6.–20.6.2020

Didrichsens är stängt på midsommarafton fre 19.6 och på midsommardagen lör 20.6, men har öppet som vanligt söndag 21.6 kl. 11–18.

Härlig midsommar!

Foto Jussi Tiainen

DIDRICHSENS ÖPPNAR 2 JUNI 2020

Didrichsens konstmuseum och Kuutti Lavonens utställning Tid och evighet öppnas igen tisdagen den 2 juni 2020. Museet betjänar enligt normala tider tisdagar till söndagar kl. 11–18. Därtill erbjuder vi en möjlighet för personer i riskgrupper att besöka museet onsdagar kl. 10–11.

Vi är tacksamma för att museet kan öppna igen. Samtidigt vill vi prioritera besökarnas trygghet och garantera alla ett trevligt museibesök även i undantagstider. Vi fäster speciell vikt vid renlighet och hygien och antalet besökare på en gång är begränsat 50 personer. Alla evenemang och allmänna guidningar är annullerade tillsvidare. Vår personal hjälper gärna till om du har frågor gällande ditt besök.

Kuutti Lavonens utställning Tid och evighet som öppnades i februari fortsätter till den 23 augusti 2020. Utställningen som planerats för sommaren, Björn Weckström – Människa, maskin och smycke, flyttas till en senare tidpunkt. Den nya tidpunkten meddelas senare.

Riktlinjer för ett tryggt museibesök:

- Om du har förkylningssymtom, flytta fram ditt besök.
- Kom ihåg att hålla säkerhetsavstånd till övriga besökare och personal.
- Tvätta händerna ordentligt.
- Hosta i en näsduk eller i ärmen.
- Betala helst med kort.

- Antalet besökare på en gång är begränsat 50 personer.

- Vi fäster speciell vikt vid museets renlighet och hygien.

- Det finns handdesinfektionsmedel i toaletterna och vid kassan.

- Alla evenemang och allmänna guidningar är annullerade tillsvidare.

- Museets personal har en möjlighet att använda munskydd i fall de vill.

Foto: Jussi Pakkala

KUUTTI LAVONENS UTSTÄLLNING FORTSÄTTER TILL DEN 23 AUGUSTI 2020

Kuutti Lavonens utställning Tid och evighet som stängdes i mars på grund av situationen med coronaviruset, fortsätter till 23.8.2020.

Kuva: Jussi Tiainen

EXKLUSIVA PRIVATBESÖK TILL KUUTTI LAVONENS UTSTÄLLNING TID OCH EVIGHET FRÅN OCH MED 11.5.2020

Didrichsens konstmuseum är stängt till den 1 juni på grund av coronapandemin, men vi har beslutat öppna för små grupper med förhandsbokning från och med den 11 maj. Besök på max en timme per grupp, inklusive en kort inledning till utställningen, kan bokas för 4–8 personer.

Besökarna bör förbinda sig till att beakta guidens anvisningar om handhygien, garderobsrutiner, samt hur man kan röra sig i museet och museishopen.

Vi vill erbjuda våra stambesökare en stärkande konstupplevelse med betoning på ömsesidigt ansvar. Vår personal svarar gärna på frågor och hjälper till med planeringen av besöket.

Besök kan bokas vardagar kl. 11:30–16 och kostar 50 € + inträdesbiljetter 14 € / 12 € / Museikort. Under 18-åringar 0 €. Guidningsspråk: svenska / finska / engelska.

Bokningar:

office@didrichsenmuseum.fi

tel. 010 2193 970

Observera:
- Museet rekommenderar inte besök för personer i riskgrupper.

- Utrymmena städas mellan gruppernas besök.

- Anvisningar om handhygien och distans bör respekteras.

- Museet förbehåller sig rätten att annullera bokningen om pandemisituationen så kräver.

- Kunden har rätt att annullera sin bokning utan avgifter, om annulleringen sker minst 48 timmar före bokad tid.

I enlighet med regeringens linjedragning avser Didrichsens konstmuseum att öppna igen från och med 2.6.2020.

Maria Didrichsen

Foto: Iiris Markkola / Didrichsens konstmuseum

MARIA DIDRICHSEN NY MUSEIDIREKTÖR

Peter Didrichsen, som lett Didrichsens konstmuseum sedan 1992, avslutade sitt chefskap den 31 mars 2020. Styrelsen för Didrichsens konstmuseums stiftelse har utnämnt intendent Maria Didrichsen till museidirektör från och med den 1 april 2020. Maria Didrichsen är den tredje direktören under museets 55-åriga historia. Under åren 1965–1992 leddes museet av Peter Didrichsens far, konststiftelsens och museets grundare Gunnar Didrichsen.

Kuva: Titus Verhe

DIDRICHSEN STÄNGT FR.O.M. 18.3 TILLSVIDARE

Enligt statsrådets rekommendation har Didrichsens konstmuseum stängt för allmänheten från och med 18 mars för att stävja spridandet av coronaviruset. Museet är stängt tillsvidare. Kuutti Lavonens utställning Tid och Evighet som öppnade i februari har fått ett glädjande varmt mottagande. Under tiden som museet är stängt erbjuder vi våra besökare virtuella lösningar med presentationer om museet och utställningen. Vi betjänar vår publik på museets nätsidor och i sociala medier. Man kan också ta kontakt per telefon 010 2193 970 eller epost office@didrichsenmuseum.fi.

Bekanta dig med museets samlingar via vår nätutställninG.

ÖPPETTIDER

Tis–sön kl. 11–18