top of page
Piikkipää_banneri.jpg

BJÖRN WECKSTRÖM

11.9.2021–30.1.2022

IHMINEN, KONE JA KORU
11.9.2021–30.1.2022

Björn Weckströmin (s. 1935) näyttely Ihminen, kone ja koru juhlistaa monipuolisen taiteilijan pitkää uraa. Esillä on Weckströmin veistoksia ja koruja 1960-luvulta tähän päivään: mm. antiikin Kreikan mytologiasta ammentavia pronssiveistoksia, meditatiivinen akryyliveistosten kokonaisuus sekä Kalevala Korun kanssa yhteistyössä toteutettu korunäyttely.

Weckströmin teoksissa antiikin myytit kohtaavat aikamme tieteelliset saavutukset ja fantasiat – avaruuden valloituksen, geenimanipulaation ja koneiden vallankumouksen. Näyttelyn 1980- ja 90-lukujen suuret, kiiltävät pronssiveistokset, koneihmiset, ovat kuin näky teknologisen kehityksen siivittämästä tulevaisuudesta.

 

Weckström käyttää tuotannossaan materiaaleja ennakkoluulottomasti. Näyttelyssä on mukana veistoksia akryylistä, pronssista, kivestä ja lasista. Esillä on myös purjekankaille öljyvärein tehtyjä väripintamaalauksia, jotka yhdistävät kuvataiteen purjehtimiseen, Weckströmin toiseen kutsumukseen.

Korunäyttelyssä nähdään 86 korua Weckströmin uran varrelta – mm. kansainvälisen läpimurron tuonut Kukkiva muuri 1960-luvun puolivälistä sekä taiteilijan tunnetuimpiin koruihin lukeutuva ensimmäisessä Tähtien sota -elokuvassa nähty Planetaariset laaksot -kaulakoru. Tunnetuimmat korunsa Weckström on suunnitellut suomalaiselle Lapponia Jewelrylle. Vuonna 2005 Lapponia Jewelry siirtyi Kalevala Koru Oy:n omistukseen, ja tänä päivänä Lapponian tuotevalikoima on osa Kalevala-brändiä.

Näyttelyn teokset on lainattu taiteilijalta, Kalevala Koru Oy:lta ja Koy Tapiolan Vesiputoustalolta. Lisäksi näyttelyssä on mukana teos Didrichsenin kokoelmasta.

Kuuntele:

ÄÄNIOPASTUKSET VEISTOKSIIN >

PODCAST-JAKSO >

Vieraile näyttelyssä:

Museo on auki ti–su klo 11–18 (ma suljettu). Yleisöopastuksia keskiviikkoisin suomeksi klo 13 ja ruotsiksi klo 15.

 

Näyttelyyn tai opastuksille ei tarvita ennakkovarausta.

PÄIVITETYT KORONA-OHJEET >

BJÖRN WECKSTRÖM
bottom of page