DIDRICHSEN 55

5.9.2020–22.8.2021

DIDRICHSEN 55 – JUHLANÄYTTELY
5.9.2020–22.8.2021

Didrichsenin 55-vuotisjuhlanäyttely esittelee sekä suosikkeja että harvemmin nähtyjä keskeisiä teoksia museon kokoelmasta. Teoksia on esillä huvilasiivessä ja näyttelysiiven pohjakerroksessa.

Taidetta 1940-luvulta lähtien keränneet Marie-Louise ja Gunnar Didrichsen kiinnostuivat kuvataiteen modernismista 1960-luvun alussa. Aiemmin hankittujen, varhaisten kotimaisten värimaalarien ja modernistien teosten rinnalle kokoelmaan liitettiin esim. Helene Schjerfbeckin pelkistettyjä töitä. Myös Wassily Kandinskyn kaltaiset kansainvälisen modernismin pioneerit ja 1900-luvun nimekkäimmät taiteilijat Salvador Dalísta Pablo Picassoon ja Mark Rothkoon innostivat Didrichsenit uusiin hankintoihin. Moderni kuvanveisto kiinnosti myös Didrichsenejä suuresti ja teoksia hankittiin mm. Alberto Giacomettiltä ja Niki de Saint Phallelta.
 

Kuvataiteen lisäksi kokoelmiin kuuluu muinaisten korkeakulttuurien esineistöä. Museolla on Suomen ainoa esikolumbiaaninen kokoelma, joka sisältää ainutlaatuisia esineitä Meksikon, Keski-Amerikan ja Andien alueilta.