fbpx

/ Arkkitehtuuri

Viljo Revell      Villa Didrichsen     Toronton kaupungintalo    Revellin projekteja

 

Villa Didrichsenin on suunnitellut arkkitehti Viljo Revell (1910–1964). Rakennuksen ensimmäinen osa valmistui 1958 Didrichsenin perheen kodiksi. Kuusi vuotta myöhemmin Revell suunnitteli taidekokoelmia varten taloon lisäsiiven, joka valmistui 1964.

Viljo-Revell-1

Rakennusta ympäröivässä veistospuistossa ovat esillä mm. Henry Mooren Lepäävä hahmo (1960), Atom Piece (1964) ja Eila Hiltusen Crescendo (1981), johon on kaiverrettu sanat ”in memoriam Marie-Louise Didrichsen”.

Viljo Revell otti suunnittelussaan vaikutteita mm. Alvar Aallolta ja Le Corbusieriltä. Hänen tyyliään voidaan kuvailla hillityksi humanismiksi, jossa näkyvät myös modernismi, rationalismi ja brutalismi erityisesti betonielementtien suhteen.

Revellin tunnetuin rakennus on Toronton kaupungintalo, jota rakennettiin yhtä aikaa Villa Didrichsenin laajennuksen kanssa.

Muita Revellin töitä ovat mm. Palace Helsingin Etelärannassa, Vaasan keskuskortteli, Kansallis-Osake-Pankin konttorirakennus Lahdessa, Hyvon Kudeneuletehdas Hangossa, Kaartin Kasarmi Helsingissä ja Vatialan Siunauskappeli Tampereella. Hän on myös tunnettu Lasipalatsin arkkitehtuurista, jonka hän suunnitteli yhdessä opiskelijatovereidensa kanssa vuonna 1937.