/ Ohjelma

Museon ystävien kevät 2019

Retkille ilmoittaudutaan lunastamalla osallistuminen Holvi-verkkokaupassa. Maksettuasi retken saat vahvistuksen ilmoittautumisen ja maksun onnistumisesta sähköpostiisi. Lähetämme ilmoittautuneille retkistä vielä erikseen muistutuksen ja lisätietoja lähempänä varsinaisia ajankohtia.

Mikäli retki on täynnä, voit ilmoittautua varasijalistalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen office(a)didrichsenmuseum.fi

Museon ystävät on Didrichsenin taidemuseon tukijärjestö. Retkille osallistuminen edellyttää museon ystävien jäsenyyttä. Ilmoittaudu jäseneksi.

Kevään ohjelma

Maanantai 25.3.2019 klo 16.30 opastus René Magritten näyttelyyn Amos Rexissä ja kahvit Café Lasipalatsissa

Pääsemme tutustumaan opastetulla kierroksella belgialaisen taidemaalari René Magritten (1898-1967) tuotantoon. Surrealismin johtohahmona pidetty taiteilija on erityisesti tunnettu teoksistaan, joissa arkinen todellisuus käännetään päälaelleen; omena valtaa kokonaisen huoneen tai ja nenä kääntyy piipuksi. Opastuksen jälkeen nautimme kahvit ja pientä syötävää Café Lasipalatsissa.

Vierailun hinta on 25 € / hlö. Museovierailulle mahtuu mukaan 25 osallistujaa (vierailu toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 15). Ilmoittautuessasi kerrothan mahdollisesta erikoisruokavaliostasi. Osta paikkasi vierailulle täältä

 

Ti 9.4. klo 14 Lauttasaaren kartano

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Pääsemme tutustumaan opastetulla kierroksella historialliseen vuonna 1837 valmistuneeseen Lauttasaaren kartanoon, joka toimii tällä hetkellä Koneen Säätiön toimitilana – tieteen ja taiteen keskuksena Helsingissä. Ennen opastusta kahvittelemme kartanon yhteydessä olevassa kahvila Puhurissa, joka sijaitsee Punaisessa Huvilassa, Lauttasaaren vanhimmassa rakennuksessa. Vierailun hinta on 15 € / hlö, ja mukaan mahtuu 20 osallistujaa (vierailu toteutuu, mikäli osallistujia onvähintään 15). Ilmoittautuessasi kerrothan mahdollisesta erikoisruokavaliostasi. Jos sinulle tulee myöhemmin este etkä pääsekään mukaan, ilmoita asiasta mahdollisimman pian. Etsimme varasijalistalta seuraavan osalistujan ja palautamme retken osallistumismaksun. Mikäli varasijalta ei löydy osallistujaa tai retkeen on alle kymmenen päivää, maksua ei palauteta. Retki tulee myyntiin Holvi-verkkokauppaan tiistaina 19.3.2019 klo 10. Osta paikkasi vierailulle täältä

 

Lauantai 25.5.2019 klo 9.30 Laukon kartano

Lähdemme tutustumaan historialliseen Laukon kartanoon. Tutustumme mielenkiintoiseen kartanomiljööseen sekä Laukon kartanon kesänäyttelyihin. Opaskierroksen aikana tutustumme Laukon kiehtovaan historiaan ja kauniiseen arkkitehtuuriin sekä tietysti Marita Liulian ja Jukka Rintalan näyttelyihin kartanon päärakennuksella. Didrichsenin taidemuseolla avautuu Marita Liulia Mysterium näyttely 18.5., ja Laukossa pääsemme tutustumaan Liulian aivan toisenlaiseen maailmaan. Laukon kartanon emäntä, FT Liisa Lagerstam toimii oppaanamme.

 

Päivän kulku:

9.30 Bussi lähtee Kiasman edestä

11.30 Saapuminen Laukon kartanoon

12.00-13.15 Lounas (sisältää kylmän alkuruokapöydän, lämpimän pääruoan sekä kahvin ja teen pienen makean kera)

13.30-15.00 Opastus

15.00-16.00 Omaa aikaa

16.00 Bussi Helsinkiin

18.00 Saapuminen Helsinkiin

Retken hinta 75 €. Retkelle mahtuu mukaan 30 osallistujaa (vierailu toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 25). Ilmoittautuessasi kerrothan mahdollisesta erikoisruokavaliostasi.

Osta paikkasi vierailulle täältä

 

Torstai 7.2.2019 klo 15 Kulissikierros Helsingin kaupunginteatterissa

Kuva: Arno de la Chapelle

Mitä teatterissa tapahtuu kun esirippu laskeutuu? Nyt pääsemme tutustumaan kaupunginteatterin kulissien taakse. Kierroksella tutustutaan kaikkeen siihen, mitä katsomosta ei näe. Kierroksen jälkeen kahvit Hakaniemen Café Talossa. Ilmoittautuessasi kerrothan mahdollisesta erikoisruokavaliostasi.

Vierailun hinta on 24 € / hlö. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa

osta paikkasi vierailulle täältä

 

Tiistai 29.1.2019 klo 14 Presidentinlinna

Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Tervetuloa tutustumaan presidentinlinnaan! Tämän vuonna 1814 valmistuneen talon rakennutti alunperin Heidenstrauchin kauppiassuku. Linna on toiminut vuosien aikana mm. sotasairaalana, venäläisen sotilas- ja työläisneuvoston päämajana, siellä on ollut myös ulkoministeriö. Suomen tasavallan presidentin virka- ja edustusasuntona linna on toiminut vuodesta 1921 lähtien. Nyt pääsemme tutustumaan tähän historialliseen rakennukseen ja tietysti myös sieltä löytyviin taideaarteisiin.

Vierailun hinta on 20 € / hlö. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa.

osta paikkasi vierailulle täältä