/ Ohjelma

Museon ystävien syksy 2018

Retkille ilmoittaudutaan lunastamalla osallistuminen Holvi-verkkokaupassa. Maksettuasi retken saat vahvistuksen ilmoittautumisen ja maksun onnistumisesta sähköpostiisi. Lähetämme ilmoittautuneille retkistä vielä erikseen muistutuksen ja lisätietoja lähempänä varsinaisia ajankohtia.

Mikäli retki on täynnä, voit ilmoittautua varasijalistalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen office(a)didrichsenmuseum.fi

Museon ystävät on Didrichsenin taidemuseon tukijärjestö. Retkille osallistuminen edellyttää museon ystävien jäsenyyttä. Ilmoittaudu jäseneksi.

Lataa syksyn 2018 ohjelma pdf-muodossa tästä.

 

Keskiviikko 5.9. klo 16–17.30
Vierailu Munkkiniemen kartanoon ja Koneen pääkonttoriin

Aloitamme syksyn toiveuusinnalla viime keväältä. Museon ystävät pääsevät tutustumaan Munkkiniemen historialliseen kartanoon, joka nykyään toimii Kone Oyj:n pääkonttorina. Kulttuurihistoriallinen kartano on peruskorjattu ja kunnostettu 2014 kartanon alkuperäistä ilmettä kunnioittaen. Esillä on Kone Oyj:n perheyrityksen historiasta kertovaa esineistöä ja yhtiön omistamaa arvotaidetta. Tilaisuuden isäntänä toimii Antti Herlin.

Vierailun hinta on 18 € / hlö. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa. Kahvitarjoilu.

Varaa paikka retkelle

 

Torstai 27.9. klo 17.00 Amos Rex (täynnä)

LISÄRETKI: Maanantai 8.10. klo 16.30

Varaa paikka (ilmoittautuminen alkaa 12.9. klo 10)

Amos Rex avautuu Lasipalatsin aukion alle elokuussa, ja syyskuussa museon ystävät pääsevät tutustumaan tähän uututtaan kiiltelevään museoon. Opastetulla kierroksella pääsemme ihailemaan kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyttä museorakennusta ja tutustumaan japanilaisen taiteilijaryhmä Teamlabin henkeäsalpaaviin digitaalisiin installaatioihin. Suuren kiinnostuksen vuoksi  järjestämme toisen retken lokakuussa.

Vierailun hinta on 14 € / hlö. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa. Opastettu kierros kestää noin tunnin.

 

Tiistai 30.10. klo 14.30–15.45 Villa Kleineh

Huom! Kierros englanniksi

Villa Kleineh on Kaivopuiston vanhin säilynyt huvila. Se valmistui 1840-luvun alussa, ja siellä majoittui Kaivopuiston kylpylän vieraita. Muun muassa Kaivohuonetta isännöinyt ravintoloitsija Louis Kleineh osti huvilan vuonna 1857, ja siellä on asunut myös hänen poikansa taidemaalari Oskar Kleineh.

Alankomaiden suurlähetystönä huvila on toiminut vuodesta 1998 lähtien.

Nyt pääsemme kurkistamaan kulissien taakse. Kuulemme vierailulla Alankomaiden ja Suomen 100-vuotisesta yhteistyöstä. Juomme kahvit lähetystöllä, ja lopuksi pääsemme tutustumaan Villa Kleinehin omaan mini-museoon.

Vierailun hinta on 12 € / hlö. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa. Kahvitarjoilu.

Varaa paikka retkelle

 

Maanantai 26.11. klo 18
Ilta Didrichsenillä Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenin tyyliin

Vietämme yhdessä iltaa museolla. Nautimme alkumaljat ja tutustumme Villa Didrichsenin tarinaan. Esillä Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenille kuulunutta esineistöä, josta Maria Didrichsen kertoo tarkemmin. Tutustumme myös museon syysnäyttelyyn “Alfred William Finch” oppaamme Iiris Markkolan johdolla. Nautimme illan aikana herkkuja, joita Marie-Louisekin vierailleen tarjoili.

Illan hinta 25 € / hlö. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Ilmoitathan mahdollisista erikoisruokavalioista.

Varaa paikka retkelle