fbpx

/ Opastukset koululaisille

Näyttelykohtaiset opastukset

Tarjoamme kaikkiin vaihtuviin näyttelyihimme koululaisopastuksen.

Ilmainen opastus uuteen Musiikki ja tanssi esikolumbiaanisessa taiteessa -näyttelyyn syksyn 2018 aikana varauksen tehneille koulu- ja päiväkotiryhmille!

Didrichsenin taidemuseo – Revellin arkkitehtuurin helmi

Didrichsen_uusi

Arkkitehti Viljo Revellin suunnittelema huvilakiinteistö ja hieman nuorempi museosiipi edustavat Revellin 1950–60 -lukujen tyyliä puhtaimmillaan: talon käytettävyyttä, vesielementtejä ja betonirakentamista. Kiinteistö peruskorjattiin 2013–2014. Korjausten lisäksi panostettiin saavutettavuuden lisäämiseen Revellin alkuperäistä henkeä kunnioittaen.

Opastuksella perehdytään Villa Didrichsenin suunnittelun lähtökohtiin ja
sisätila-arkkitehtuurin detaljeihin ennen ja jälkeen peruskorjauksen. Opastuksen
kesto 45 min.

Veistospuisto-opastus

Didrichsenin taidemuseon veistospuisto on tärkeä osa museokokonaisuutta ja Revellin arkkitehtuuria. Peruskorjauksen yhteydessä kunnostettiin ulkoalueita ja laajennettiin veistospuistoa. Omiin kokoelmiin kuuluvien veistosten, kuten Henry Mooren, Eila Hiltusen, Laila Pullisen, Bernard Meadowsin, Arvo Siikamäen ja Eero Hiirosen lisäksi esillä on myös deponoituja, vaihtuvia teoksia nykykuvanveistäjiltä.

Opastuksella esitellään veistospuiston teoksia ja taidemuseota ympäröivän puiston maisema-arkkitehtuuria. Samalla pohditaan arkkitehtuurin merkitystä ulkotiloja suunniteltaessa ja vuoropuhelua rakennetun ja rakentamattoman ympäristön välillä.

Varattavissa touko-lokakuussa. Säävaraus – museo lainaa tarvittaessa sateensuojia.