/ Näyttelyt

Svenskt Tenn @Didrichsen: Estrid Ericson & Josef Frank – Muotoilun uudistajat

25.5–9.9.2018

Didrichsenin kesänäyttely esittelee ruotsalaisen designyrityksen Svenst Tennin ensimmäistä kertaa taidemuseossa Suomessa.

Estrid Ericson (1894–1981) ja Josef Frank (1885–1967).

Josef Frank: Vihreät linnut -kuosi, 1940-luku.

Kuvataideopettaja Estrid Ericson (1894–1981) perusti Svenskt Tennin vuonna 1924. Yhteistyössä itävaltalaisen arkkitehti ja muotoilija Josef Frankin (1885–1967) kanssa hän on luonut Ruotsin tunnetuimpiin lukeutuvan sisustusalan yrityksen.

Konseptin johtoajatuksena on ollut luoda sisustus, jossa värit ja luovuus yhdistyvät saaden aikaan kauniin arjen ja viihtyisän kodin. Kokonaisuus on sekoitus lämmintä modernismia ja henkilökohtaista rajoja rikkovaa tyyliä, jossa on ripaus wieniläistä eleganssia, ruotsalaista funkkista, suuria muotoja ja värikkäitä kuvioita. Lopputuloksena on yhdistelmä modernia ja perinteistä, suurta ja pientä, eksoottista ja skandinaavista.

Näyttely esittelee yrityksen 90-vuotista historiaa sisustusten, kattausten, huonekalujen, arkistomateriaalin, mallien ja luonnosten kautta. Villa Didrichsenin olohuone sisustetaan uudelleen Estrid Ericsonin kesähuvilan, Tukholman eteläpuolella sijaitsevan Tolvekarnan mukaan. Näyttelyyn tulee myös Josef Frankin Tukholmassa ja Euroopan matkoilla maalaamia akvarelleja.

Josef Frank, Maisema Provencesta, ajoittamaton.

Svenskt Tenn on ollut vuodesta 1975 Kjell ja Märta Beijerin säätiön omistuksessa. Säätiö tukee tieteellistä tutkimusta Ruotsissa sekä työskentelee koulutuksen ja kulttuurin parissa. Yrityksen lippulaivaliike Tukholmassa osoitteessa Strandvägen 5 on tunnettu jännittävistä ja vaihtelevista sisustuksistaan ja laajasta tuotevalikoimastaan. Fyysisen liikkeen lisäksi Svenskt Tennillä on nykyään myös verkkokauppa.

Svenskt Tenn esittäytyy Suomessa kolmessa kohteessa. Didrichsenin näyttely esittelee Svenskt Tennin historiaa, Hanasaaressa on esillä nykymuotoilua ja Helsingin keskustan Stockmannille avataan kesän ajaksi pop-up -myymälä.

 

Tutustu Hanasaaren näyttelyyn:

Svenskt Tenn @ Hanaholmen: Design from Sweden

25.5.-9.9.2018