/ Kokoelman sydän

9.9.2017–13.5.2018

Wassily Kandinsky, Eglise à Murnau, 1908

Didrichsenin kokoelman sydän

Museon pohjakerroksessa on nyt mahdollisuus tutustua Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenin keräämän taidekokoelman keskeisiin töihin – kokoelman sydämeen.

Taidetta 1940-luvulta lähtien keränneet Marie-Louise ja Gunnar Didrichsen kiinnostuivat kansainvälisestä modernismista 1960-luvun alussa. Aiemmin hankittujen, varhaisten kotimaisten värimaalarien ja modernistien teosten rinnalle kokoelmaan liitettiin esim. Helene Schjerfbeckin pelkistettyjä töitä.

Myös Wassily Kandinskyn kaltaiset kansainvälisen modernismin pioneerit ja 1900-luvun nimekkäimmät taiteilijat Salvador Dalísta Pablo Picassoon innostivat Didrichsenit uusiin hankintoihin. Nykyään kokoelma kattaa yli tuhat teosta muinaisten kulttuurien esineistöstä suomalaiseen kultakauden taiteeseen ja kansainväliseen modernismiin.

Näyttelyssä Didrichsenin kokoelman sydän on esillä parisenkymmentä veistosta ja maalausta mm. Henry Moorelta, Wassily Kandinskylta, Salvador Dalílta ja Pablo Picassolta.

Didrichsenin modernin taiteen kokoelmaa esitellään näkyvästi Tukholman Millesgårdenissa kesällä 2018

Nämä ja monta muuta teosta nähdään kesällä 2018 Millesgårdenin näyttelyssä 1900-luku! Picasso, Léger ja muuta Didrichsenin kokoelmasta. Tukholman Lidingössä sijaitseva museo tunnetaan korkeatasoisista näyttelyistään ja luonnonkauniista ympäristöstään. Millesgårdenin näyttelyn ajankohta on 14.6. –2.9.2018. Yhteensä näyttelyyn lainataan lähes 100 teosta.

Henry Moore, Reclining Figure with Stormy Sky, 1975.