/ Kuutti Lavonen – Aika ja ikuisuus

1.2.–3.5.2020

HUOM. Museo suljettu toistaiseksi

Kuutti Lavonen: Enkeli, 2004 / Didrichsenin taidemuseo. Kuva: Jussi Pakkala

Kuutti Lavosen 60-vuotisjuhlanäyttely esittelee uusinta tuotantoa ja taiteilijalle tärkeitä teoksia vuosien varrelta. Näyttelyssä kulttuuri- ja taidehistoria, henkilökohtainen ja koettu punoutuvat yhteen. Klassisesta ja kristillisestä kulttuuriperinnöstä ammentavat renessanssin ja barokin kuva-aiheet heijastuvat ja tulevat uudelleentulkituiksi Lavosen tuotannossa. Psykologisesti virittyneissä teoksissa taiteilija peilaa itseään ja välitöntä suhteessa traditioon ja jatkuvuuteen. Näyttelyssä nähdään Lavosen grafiikkaa sekä maalauksia ja piirustuksia. Teknisesti monipuolisen taiteilijan teokset palautuvat piirtämiseen, joka muodostaa Lavosen taiteellisen työskentelyn ytimen. Teokset ovat kotimaisista julkisista ja yksityisistä kokoelmista sekä taiteilijalta ja Didrichsenin taidemuseon kokoelmasta.

Kuutti Lavonen: Bannerträger, 2020. Kuva: Rauno Träskelin