top of page

PER STENIUS

12.2.–8.5.2022

ETSIJÄ
12.2.–8.5.2022

Per Stenius (1922–2014) herätti huomiota 1940–50-luvun taitteessa uuden, dynaamisen taiteilijasukupolven edustajana. Stenius tutki teoksissaan esittävän ja abstraktin suhdetta, ja häntä pidettiin merkittävänä modernistina.

Stenius kuitenkin vetäytyi varhain kaikesta julkisuudesta ja matkusteli hyvin paljon. Poissaolo ja yhteisöllisyyden vierastaminen johtivat osaltaan siihen, että pitkäaikaisesta taiteellisesta toiminnastaan ja keräilijäsuosiostaan huolimatta Stenius on ollut taiteilijana verraten vähän tunnettu.

Näyttely Didrichsenin taidemuseossa on läpileikkaus Steniuksen kuvataiteilijanuraan. Hankkeen taustalla on Steniuksen lähipiiri, jonka muodostama työryhmä on vuodesta 2014 lähtien koonnut tietoja taiteilijan elämästä ja taiteesta. Näyttelyn teokset on saatu lainaan kotimaisista museo- ja yksityiskokoelmista.

Per Steniuksen kutsumukseksi tuli totuuden etsiminen, sekä taiteessa että ihmismielessä. Stenius löysi vastauksia Intian uskontojen ja elämänkatsomusten kirjosta sekä Lapin luonnosta. Kokonaisvaltaisen tutkimisen myötä kehittyi visuaalisesti puhutteleva, tunnusomainen väri-ilmaisu.

Museo auki ti–su klo 11–18.

Yleisöopastukset suomeksi la ja su klo 13, ruotsiksi su klo 12, englanniksi joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 12. Opastuksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lue ohjeet turvalliseen museovierailuun täältä.

PER STENIUS
bottom of page