PODCAST

EN KULTUROAS I HELSINGFORS

 
 
 

Avsnitt 3: Mellan himmel och jord – ett samtal med Björn Weckström

Den mångsidiga konstnären, skulptören och smyckesdesignern Björn Weckströms konstnärliga karriär sträcker sig över sju decennier. Avsnittet Mellan himmel och jord öppnar upp Weckströms fascinerande kreativa värld. Han talar på ett fängslande sätt om inspirationskällan för sina skulpturer som härrör från antikens mytologi, och hur de är kopplade till nutiden. Du får också höra hur hans smycken hamnade i en Star Wars -film och varför han designade sina egna möbler. Konversationen handlar om allt mellan himmel och jord. 

Språk: engelska

Lyssna: Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud

LISTEN IN ENGLISH

Avsnitt 1: Jag bodde i ett museum

I första avsnittet berättar Jenny Didrichsen, barnbarn till museigrundarna Marie-Louise och Gunnar Didrichsen historien bakom grundandet av museet, samt hur den imponerande samlingen byggdes upp och hur en serie oväntade händelser ledde till museets tillkomst. 

 

Museet är det första hem jag minns att jag bott i, och det har en speciell plats i mitt hjärta. Jag ville dela denhär berättelsen till minnet av mina farföräldrar och för att hedra arvet de lämnade efter sig.

 

Jenny Didrichsen

Språkversioner: svenska, finska och engelska

KUUNTELE SUOMEKSI

LYSSNA PÅ SVENSKA

LISTEN IN ENGLISH

 

Avsnitt 2: Tove Jansson, more than the creator of Moomin

Tove Jansson är mest känd som skaparen av de berömda Muminfigurerna, men hon såg sig själv först och främst som konstnär. Vår nyligen lanserade podcastepisod på engelska belyser hennes mångsidiga professionella och personliga liv. Hennes brorsdotter, Sophia Jansson, tar dig med på en resa från magiska somrar i den finska skärgården med sammetslena klippor, havsvikar och trädlösa öar till ämnen som berör Toves mod att vara sann mot sig själv under en tid då det inte alltid var lätt att vara kvinna i en kreativ miljö.

Språk: engelska

Lyssna: Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud

LISTEN IN ENGLISH

 

DIDRICHSENS KONSTMUSEUMS PODCAST

EN KULTUROAS I HELSINGFORS

Låt oss föra dina tankar till en annan tid och plats genom vår nylanserade podcast.

Du kan lyssna till den här podcasten som en berättelse medan du vandrar genom museets omgivningar och interiörer, eller som en audioupplevelse när det passar dig bäst - var du än befinner dig. Vi hoppas att du kommer att tycka om den.

 

Lyssna på podcasten på denna sida eller genom Spotify, Apple podcasts & YouTube.

SE VIDEON