/ Kuutti Lavonen – Tid och evighet

1.2.–3.5.2020

OBS. Museet är stängt tillsvidare

Kuutti Lavonen: Ängel, 2004 / Didrichsens konstmuseum Foto: Jussi Pakkala

Kuutti Lavonens 60-årsjubileumsutställning visar hans färskaste produktion samt tidigare verk som har varit viktiga för honom. Utställningen binder samman kultur- och konsthistoria, det personliga och det upplevda. Renässansens och barockens bildteman som bygger på det klassiska och kristna kulturarvet återspeglas och omtolkas i Lavonens produktion. I sina psykologiskt djuplodande verk speglar konstnären sig själv och det omedelbara i relation till tradition och kontinuitet. I utställningen ingår grafik, målningar och teckningar. Tekniskt är Lavonen en mångsidig konstnär, men kärnan och grunden i hans konstnärliga arbete utgörs av det tecknade. Utställningsverken kommer från offentliga och privata samlingar i Finland, konstnären och Didrichsens konstmuseums samling.

Kuutti Lavonen: Bannerträger, 2020 Foto: Rauno Träskelin