AJANKOHTAISTA

Didrichsenin taidemuseon ajankohtaiset näyttelyt ja tiedotteet

Vincent van Gogh: Omakuva, 1887, Collection Kröller-Müller Museum, Otterlo, Alankomaat. Kuva: Rik Klein Gotink.

MUSEO AUKI 25.1.2021 ALKAEN!

Didrichsenin taidemuseo avataan yleisölle rajatusti maanantaista 25.1.2021 alkaen. Olemme huolehtineet järjestelyistä, jotta museossa vieraileminen olisi vallitsevissa olosuhteissakin turvallista ja miellyttävää.

Noudatamme kävijämäärän rajaamisessa syksyllä hyväksi muodostunutta käytäntöä, jonka koemme palvelevan parhaiten kävijöitämme. Joustavan ja tasapuolisen asiakaspalvelun varmistamiseksi erillistä ennakkovarausjärjestelmää ei oteta käyttöön. Mikäli näyttelytiloihin ei ole heti mahdollista päästää lisää yleisöä, sisäänpääsyä voi odottaa museon osittain katetulla sisäpihalla.

Ruuhkien välttämiseksi aukioloaikoja on laajennettu eikä yleisöopastuksia järjestetä 25.1.–28.2.2021. Museo on auki: ma klo 10–18, ti–pe klo 10–20 ja la–su klo 10–18.

Ohjeita turvalliseen museovierailuun:

 • Edellytämme kasvomaskin käyttöä kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä.

 • Muista pitää turvaväli (12 metriä) muihin museovieraisiin ja henkilökuntaan.

 • Pese kädet huolellisesti. Museon sisäänkäynnillä, kassalla ja wc-tiloissa on saatavilla käsidesiä asiakkaiden käyttöön.

 • Suosi korttimaksua.

 • Yski ja aivasta nenäliinaan tai hihaan.

 • Mikäli sinulla on lieviäkin flunssan oireita, siirrä vierailusi myöhemmäksi.

 • Tilojen siivousta on tehostettu ja hygieniasta pidetään hyvää huolta.

 • Museon henkilökunnalla on käytössään kasvosuojaimia/visiirejä.

 • Kävijämäärää museossa rajataan entisestään. Museon valvojatiimi seuraa yleisömäärää sekä ovella että näyttelytiloissa.

 • Yleisöopastuksia ei järjestetä 25.1.–28.2.2021. Emme myöskään ota opasvarauksia Van Gogh -näyttelyn loppuajalle.

Viitaten Suomen Museoliiton lausuntoon, säätiöiden, yhdistysten ja yritysten ylläpitämä museotoiminta rinnastuu elinkeinotoimintaan, mikä lain mukaan mahdollistaa avoinnapidon nykyisten rajoitusten puitteissa. Museot eivät kuulu tulevassa tartuntalakiuudistuksessa määriteltyihin korkean tartuntariskin kohteisiin.

Täytämme uuden, käsittelyssä olevan tartuntain edellytykset, joiden mukaan palveluntarjoajien on covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi toiminnassaan huolehdittava, että:

 

1) asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen;

2) asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet; ja

3) tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään.

Lue museoliiton lausunto täältä

Seuraamme viranomaisten ohjeita ja tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä sivulla.

Kuva: Didrichsenin taidemuseo

VAN GOGH -NÄYTTELYN TURVAJÄRJESTELYT

Näyttelyyn kuljetaan metallinpaljastimen kautta.

Näyttelyyn ei saa viedä:

 • Ruokia ja juomia sisältäen purukumit ja makeiset

 • Yli A4-kokoisia laukkuja, kasseja tai reppuja

 • Suurikokoisia päällysvaatteita ja takkeja

 • Teräviä, pistäviä tai leikkaavia esineitä

 • Herkästi räjähtäviä tai syttyviä aineita

 • Aseita ja ammuksia

 • Muita esineitä, jotka valvontahenkilökunta arvioi sopimattomiksi

Isommat laukut ja päällystakit voi jättää narikkaan tai lukollisiin lokeroihin.

Ensimmäisessa jaksossa Jenny Didrichsen kertoo museon tarinan

UUTTA: DIDRICHSENIN TAIDEMUSEON PODCAST

KULTTUURIKEIDAS HELSINGISSÄ

Anna uuden podcastimme viedä ajatuksesi toiseen aikaan ja paikkaan. Kuuntele tarina siitä, miten taidetta rakastavan pariskunnan toiminta johti museon syntymiseen, ja miten siitä on tullut monen suomalaisen lempimuseo.

Voit kuunnella podcastia kulkiessasi museossa ja sen ympäristössä. Se toimii myös talon historiasta kertovana äänioppaana, jota voit kuunnella, kun sinulle parhaiten sopii. Tervetuloa mukaan!

Kuuntele podcastia

Vincent van Gogh: Sadehattupäinen kalastaja, 1883. Collection Kröller-Müller Museum, Otterlo, Alankomaat. Kuva: Rik Klein Gotink.

VAN GOGH -NÄYTTELYLLE KUUKAUSI LISÄAIKAA!

Kröller-Müller-museo on myöntänyt Didrichsenin Vincent van Gogh -näyttelylle jatkoaikaa 28.2.2021 asti. Näyttelyn alkuperäinen päättymispäivämäärä olisi ollut 31.1.2021. Koronatilanteesta huolimatta näyttelyn on nähnyt marraskuun loppuun mennessä 36 000 kävijää.

”Olemme kiitollisia siitä, että voimme jatkaa näyttelyä. Näyttelyn vastaanotto on ollut äärimmäisen positiivinen ja koemme velvollisuudeksemme vastata kysyntään. Lisäkuukaudella meillä on nyt edellytykset tarjota kaikille kiinnostuneille kävijöille mahdollisuus nauttia Van Goghin teoksista täällä Suomessa”, museonjohtaja Maria Didrichsen toteaa.

 

Koronarajoitusten vuoksi museo on suljettu 24.1.2021 asti. ”Valoherkät piirustukset saavat nyt levätä muutaman viikon pimeässä, minkä vuoksi esittelyaikaa oli mahdollista pidentää. Laajennamme aukioloaikoja kahden viimeisen kuukauden aikana, jotta kävijävirrat jakaantuisivat mahdollisimman tasaisesti”, Didrichsen kertoo.

SAM - Small Art Museums Helsinki

SUURIA ELÄMYKSIÄ PIENISSÄ TAIDEMUSEOISSA

Viisi pääkaupunkiseudulla toimivaa taidemuseota kannustavat uuden verkkosivuston avulla löytöretkille upeisiin kokoelmiin ja taidenäyttelyihin kodinomaisissa miljöissä.

 

Marraskuun alussa lanseerattu Small Art Museums in Helsinki -sivusto esittelee viisi taidemuseota, jotka toimivat taiteenkerääjien tai taiteilijoiden entisissä kodeissa: Didrichsenin taidemuseo ja Villa Gyllenberg Kuusisaaressa, Reitzin säätiön kokoelmat ja Taidekoti Kirpilä Töölössä sekä Gallen-Kallelan Museo Tarvaspäässä Espoossa.

”Museoihimme viitataan usein kätkettyinä helminä, ja helmiä ne kyllä ovatkin, mutta eivät suinkaan kätkettyjä! Uuden sivuston avulla on helppo navigoida monipuolinen taideseikkailu museoiden upeisiin kokoelmiin, monipuolisiin näyttelyihin ja kutsuviin tiloihin”, kuvailee museonjohtaja Johanna Ruohonen Taidekoti Kirpilästä.

Kuva: Didrichsenin taidemuseo

KUUTTI LAVOSEN NÄYTTELYSSÄ LÄHES 35 000 KÄVIJÄÄ

Sunnuntaina 23.8. päättyneen Kuutti Lavosen Aika ja ikuisuus -näyttelyn näki 34 300 museokävijää, mikä tekee näyttelystä museon kaikkien aikojen neljänneksi suosituimman. Kiitos kaikille kävijöille!

Maria Didrichsen. Kuva: Iiris Markkola

/ Didrichsenin taidemuseo. 

MARIA DIDRICHSEN MUSEONJOHTAJAKSI

Didrichsenin taidemuseota vuodesta 1992 johtanut Peter Didrichsen päätti museonjohtajakautensa 31.3.2020. Didrichsenin taidemuseo sr -säätiön hallitus on nimittänyt intendentti Maria Didrichsenin museonjohtajaksi 1.4.2020 alkaen. Maria Didrichsen on vasta kolmas museonjohtaja taidemuseon 55-vuotisen historian aikana. Vuosina 1965–1992 museota johti Peter Didrichsenin isä, taidesäätiön ja museon perustaja Gunnar Didrichsen. 

 

MUSEON AUKIOLOAJAT
 

ma 10–18  / ti–pe 10–20 / la–su 10–18
Poikkeusaukioloajat

TILAA UUTISKIRJE

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

YHTEISTYÖKUMPPANIT / PARTNERS

TRANSMERI%20GROUP_edited.jpg
Handelsbanken_cmyk_SYVÄTTY.jpg
TRANSMERI_LOGISTICS_LOGO_käsitellty.jp
BANMARK_syvätty.jpg
miraculos_logo_1 syvätty.jpg
Grano.jpg
HeSa cmyk.jpg
HiltonKalastajabluecmyksyvätty.jpg

DIDRICHSENIN TAIDEMUSEO


Kuusilahdenkuja 1

00340, Helsinki

office(at)didrichsenmuseum.fi

Puh. 010 2193 970  

 

Verkkoviestintä Piaf Digital

©2021 Didrichsenin taidemuseo.