Didrichsenin taidemuseon ajankohtaiset näyttelyt ja tiedotteet

Tove Jansson: Tupakoiva tyttö, 1940, Moomin Characters Oy Ltd, Kuva / foto / photo: Yehia Eweis.

TOVE JANSSON -NÄYTTELY JATKUU!

Tove Jansson – Maalaaminen on kaikkein tärkeintä -näyttely jatkuu 22.8.2021 asti. Näyttelyn oli alun perin tarkoitus päättyä toukokuussa, mutta koronatilanteen ja epävarman kevään vuoksi museo on päättänyt jatkaa näyttelyä kesän yli. Björn Weckströmin näyttely Ihminen, kone ja koru avautuu 11.9.2021 ja jatkuu tammikuun loppuun 2022.

”Olemme ilahtuneita, että teosten lainaajat ovat suhtautuneet myötämielisesti lainojen jatkoaikaan. Tove Janssonin näyttely on jo ensimmäisen parin viikon aikana herättänyt runsaasti kiinnostusta, ja kesän aikana yhä useammalla on mahdollisuus nähdä se”, kertoo museonjohtaja Maria Didrichsen.

Museo on toistaiseksi avoinna koronaturvatoimet huomioiden. Näyttelyssä voi vierailla sekä ilman ennakkovarausta että ennakkovarauksella. Molemmissa vaihtoehdoissa on omat kävijäkiintiönsä.

VARAA PAIKKA >

Mikäli saavut näyttelyyn ilman ennakkovarausta, huomioithan, että jonot ovat mahdollisia. Jonotus tapahtuu museon sisäpihalla.

OHJEET TURVALLISEEN MUSEOVIERAILUUN >

Vincent van Gogh: Omakuva, 1887, Collection Kröller-Müller Museum, Otterlo, Alankomaat. Kuva: Rik Klein Gotink.

VAN GOGH -NÄYTTELYSSÄ 45 500 KÄVIJÄÄ!

Vincent van Gogh – Tie taiteiljaksi -näyttely on nyt päättynyt. Näyttelyn näki koronatilanteesta huolimatta 45 500 kävijää, mikä tekee siitä museon kaikkien aikojen toiseksi suosituimman näyttelyn, Edvard Munchin (v. 2014–2015) jälkeen. Kiitos kaikille näyttelyssä vierailleille!

Rakennamme uutta näyttelyä, museo on suljettu 1.–12.3.

Tulossa 13.3.2021: Tove Jansson - Maalaaminen on kaikkein tärkeintä.

Lue päivitetyt ohjeet turvalliseen museovierailuun täältä.

Ensimmäisessa jaksossa Jenny Didrichsen kertoo museon tarinan

UUTTA: DIDRICHSENIN TAIDEMUSEON PODCAST

KULTTUURIKEIDAS HELSINGISSÄ

Anna uuden podcastimme viedä ajatuksesi toiseen aikaan ja paikkaan. Kuuntele tarina siitä, miten taidetta rakastavan pariskunnan toiminta johti museon syntymiseen, ja miten siitä on tullut monen suomalaisen lempimuseo.

Voit kuunnella podcastia kulkiessasi museossa ja sen ympäristössä. Se toimii myös talon historiasta kertovana äänioppaana, jota voit kuunnella, kun sinulle parhaiten sopii. Tervetuloa mukaan!

Kuuntele podcastia

Vincent van Gogh: Sadehattupäinen kalastaja, 1883. Collection Kröller-Müller Museum, Otterlo, Alankomaat. Kuva: Rik Klein Gotink.

VAN GOGH -NÄYTTELYLLE KUUKAUSI LISÄAIKAA!

Kröller-Müller-museo on myöntänyt Didrichsenin Vincent van Gogh -näyttelylle jatkoaikaa 28.2.2021 asti. Näyttelyn alkuperäinen päättymispäivämäärä olisi ollut 31.1.2021. Koronatilanteesta huolimatta näyttelyn on nähnyt marraskuun loppuun mennessä 36 000 kävijää.

”Olemme kiitollisia siitä, että voimme jatkaa näyttelyä. Näyttelyn vastaanotto on ollut äärimmäisen positiivinen ja koemme velvollisuudeksemme vastata kysyntään. Lisäkuukaudella meillä on nyt edellytykset tarjota kaikille kiinnostuneille kävijöille mahdollisuus nauttia Van Goghin teoksista täällä Suomessa”, museonjohtaja Maria Didrichsen toteaa.

Koronarajoitusten vuoksi museo on suljettu 24.1.2021 asti. ”Valoherkät piirustukset saavat nyt levätä muutaman viikon pimeässä, minkä vuoksi esittelyaikaa oli mahdollista pidentää. Laajennamme aukioloaikoja kahden viimeisen kuukauden aikana, jotta kävijävirrat jakaantuisivat mahdollisimman tasaisesti”, Didrichsen kertoo.

SAM - Small Art Museums Helsinki

SUURIA ELÄMYKSIÄ PIENISSÄ TAIDEMUSEOISSA

Viisi pääkaupunkiseudulla toimivaa taidemuseota kannustavat uuden verkkosivuston avulla löytöretkille upeisiin kokoelmiin ja taidenäyttelyihin kodinomaisissa miljöissä.

Marraskuun alussa lanseerattu Small Art Museums in Helsinki -sivusto esittelee viisi taidemuseota, jotka toimivat taiteenkerääjien tai taiteilijoiden entisissä kodeissa: Didrichsenin taidemuseo ja Villa Gyllenberg Kuusisaaressa, Reitzin säätiön kokoelmat ja Taidekoti Kirpilä Töölössä sekä Gallen-Kallelan Museo Tarvaspäässä Espoossa.

”Museoihimme viitataan usein kätkettyinä helminä, ja helmiä ne kyllä ovatkin, mutta eivät suinkaan kätkettyjä! Uuden sivuston avulla on helppo navigoida monipuolinen taideseikkailu museoiden upeisiin kokoelmiin, monipuolisiin näyttelyihin ja kutsuviin tiloihin”, kuvailee museonjohtaja Johanna Ruohonen Taidekoti Kirpilästä.

Kuva: Didrichsenin taidemuseo

KUUTTI LAVOSEN NÄYTTELYSSÄ LÄHES 35 000 KÄVIJÄÄ

Sunnuntaina 23.8. päättyneen Kuutti Lavosen Aika ja ikuisuus -näyttelyn näki 34 300 museokävijää, mikä tekee näyttelystä museon kaikkien aikojen neljänneksi suosituimman. Kiitos kaikille kävijöille!

Maria Didrichsen. Kuva: Iiris Markkola

/ Didrichsenin taidemuseo.

MARIA DIDRICHSEN MUSEONJOHTAJAKSI

Didrichsenin taidemuseota vuodesta 1992 johtanut Peter Didrichsen päätti museonjohtajakautensa 31.3.2020. Didrichsenin taidemuseo sr -säätiön hallitus on nimittänyt intendentti Maria Didrichsenin museonjohtajaksi 1.4.2020 alkaen. Maria Didrichsen on vasta kolmas museonjohtaja taidemuseon 55-vuotisen historian aikana. Vuosina 1965–1992 museota johti Peter Didrichsenin isä, taidesäätiön ja museon perustaja Gunnar Didrichsen.