Didrichsenin taidemuseon ajankohtaiset näyttelyt ja tiedotteet

Vincent van Gogh: Omakuva, 1887, Collection Kröller-Müller Museum, Otterlo, Alankomaat. Kuva: Rik Klein Gotink.

MUSEOVIERAILU KORONA-AIKANA

Haluamme asettaa kävijöiden turvallisuuden etusijalle, ja taata kaikille miellyttävän museovierailun myös poikkeusoloissa.

- Tilojen siivousta on tehostettu ja hygieniasta pidetään hyvää huolta.

- Kassalla ja wc-tiloissa saatavilla käsidesiä asiakkaiden käyttöön.

- Kävijämäärää voidaan rajata tarvittaessa ja mahdolliset jonot ohjata ulkotiloihin.

- Museon henkilökunnalla on käytössään kasvosuojaimia/visiirejä.

- Yleisöopastukset pidetään lyhyinä yleisöjohdantoina. Varatut ryhmäopastukset pyritään pitämään normaalisti.

Ohjeita turvalliseen museovierailuun:

- Mikäli tunnet olosi flunssaiseksi, siirrä vierailusi myöhemmäksi.
- Muista pitää turvaväli muihin museovieraisiin ja henkilökuntaan.

- Kasvosuojaimen käyttö on suositeltavaa.
- Muista pestä kädet huolellisesti.
- Yski ja aivasta nenäliinaan tai hihaan.
- Suosi korttimaksua.

Vincent van Gogh – Tie taiteilijaksi -näyttelyssä laajennetut aukioloajat:

TI 10–18

KE–TO 10–20

PE–SU 10–18

Lippuja myydään museon kassalla. Ei ennakkovarauksia.

Riskiryhmille suosittelemme vierailua arkipäivisin (ti–pe), jolloin museossa on väljempää.

Henkilökuntamme auttaa mielellään vierailuun liittyvissä kysymyksissä.

Kuva: Didrichsenin taidemuseo

KUUTTI LAVOSEN NÄYTTELYSSÄ LÄHES 35 000 KÄVIJÄÄ

Sunnuntaina 23.8. päättyneen Kuutti Lavosen Aika ja ikuisuus -näyttelyn näki 34 300 museokävijää, mikä tekee näyttelystä museon kaikkien aikojen neljänneksi suosituimman. Kiitos kaikille kävijöille!

Kuva: Jussi Tiainen

YKSITYISVIERAILULLE KUUTTI LAVOSEN AIKA JA IKUISUUS -NÄYTTELYYN 11.-29.5.

Tarjoamme 11.5.-29.5. välillä mahdollisuuden vierailla museossa yksityisesti ennakkoon sovittuna ajankohtana. Tunnin mittaisen vierailuajan voi varata 4–8 hengen ryhmälle, ja käyntiin sisältyy lyhyt näyttelyjohdanto. Vierailulle saapuessaan ryhmät sitoutuvat seuraamaan oppaan ohjeistusta käsihygieniasta, näyttelyssä liikkumisesta, naulakkokäytännöistä ja museokaupassa asioimisesta.

Haluamme tarjota tilausuuden voimaannuttavalle taide-elämykselle molemminpuolista vastuullisuutta painottaen. Henkilökuntamme vastaa lisätiedusteluihinne ja auttaa käynnin suunnittelussa.

Vierailuja järjestetään arkipäivisin klo 11-16.

Käynnin hinta opastuksineen on 50 € / ryhmä + pääsymaksut 14 € / 12 € / Museokortti. Alle 18-vuotiaat 0 €.

Opastuskieli: suomi / ruotsi / englanti

Yhteydenotot:

office@didrichsenmuseum.fi

Huomioitavaa:

- Museo ei voi suositella käyntiä riskiryhmäläisille.

- Tiloja siivotaan käyntien välillä.

- Yleisiä ohjeita turvaväleistä ja käsihygieniasta noudatetaan.

- Museo pidättää oikeuden varausten peruuttamiseen, mikäli pandemiatilanne niin edellyttää.

- Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varauksensa ilman kuluja, mikäli peruutus tehdään vähintään 48 tuntia ennen sovittua vierailuaikaa.

Maria Didrichsen. Kuva: Iiris Markkola

/ Didrichsenin taidemuseo.

MARIA DIDRICHSEN MUSEON JOHTAJAKSI

Didrichsenin taidemuseota vuodesta 1992 johtanut Peter Didrichsen päätti museonjohtajakautensa 31.3.2020. Didrichsenin taidemuseo sr -säätiön hallitus on nimittänyt intendentti Maria Didrichsenin museonjohtajaksi 1.4.2020 alkaen. Maria Didrichsen on vasta kolmas museonjohtaja taidemuseon 55-vuotisen historian aikana. Vuosina 1965–1992 museota johti Peter Didrichsenin isä, taidesäätiön ja museon perustaja Gunnar Didrichsen.

Kuva: Titus Verhe

DIDRICHSEN SULJETTU TOISTAISEKSI 18.3. ALKAEN

Valtioneuvoston suositusta seuraten Didrichsenin taidemuseo sulkeutui yleisöltä 18.3. alkaen koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Museo on suljettu toistaiseksi. Helmikuussa avautunut Kuutti Lavosen Aika ja ikuisuus -näyttely on saanut ilahduttavan lämpimän vastaanoton. Työstämme parhaillamme virtuaalisia ratkaisuja näyttelyyn ja museoon tutustumiseen. Museon ollessa suljettu palvelemme yleisöämme museon verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Museon kokoelmaan voi tutustua esimerkiksi verkkonäyttelyssä.

MUSEON AUKIOLOAJAT

ti 10–18  / ke–to 10–20 / pe–su 10–18