top of page

MUSEON YSTÄVIEN RETKET

MUSEON YSTÄVÄT   |   JÄSENEDUT   |   RETKET   |   HALLITUS   |    LIITY   

KEVÄT 2023

 

Pe 10.2.2023 Elina Brotheruksen näyttelyn avajaiset

Vierailija-näyttelyn lähtökohtana on Elina Brotheruksen Didrichsenin taidemuseon tiloissa kuvaama teossarja. Uusien teosten rinnalla nähdään valikoima niihin temaattisesti linkittyviä varhaisempia teoksia.

Museon ystäville on lähetetty postitse kutsut näyttelyn avajaisiin.

To 16.2.2023 klo 18: Taiteilijatapaaminen
Elina Brotheruksen kanssa

Valokuvaaja ja videotaitelija johdattaa museon ystävät Vierailija-näyttelyyn. Näyttelyn ytimen muodostaa vuosina 2021–22 Didrichsenin taidemuseossa kuvattu Visitor (Villa Didrichsen) -sarja. Didrichsenin taidemuseon arkkitehtuurista ja kokoelmasta ammentavassa sarjassa Brotheruksen hahmot luovat vaihtoehtoisen todellisuuden rakennuksen tunnetun historian rinnalle.

 

Hinta 5 € / henkilö. Opastukselle mahtuu 25 osallistujaa. Voit ostaa lipun opastukselle myös omalle ystävällesi.

 

Ma 13.3.2023 klo 15: Tutustuminen Nordean
Taidesäätiön taidekokoelmaan ja pankkimuseoon

 

Pääsemme tutustumaan oppaan johdolla Nordean Taidesäätiön kokoelmaan, joka kattaa ajallisesti kaksi vuosisataa suomalaista kuvataidetta.

Tutustumme myös Nordean pankkimuseoon, jossa on esillä mm. arkkitehtitoimisto Gesellius, Lindgren & Saarisen suunnittelema, vuonna 1904 käyttöön otettu pankki-interiööri kalusteineen. Museo on aikahyppy suomalaisen pankkitoiminnan historiaan. Minkälainen oli mm. Suomen ensimmäinen pankkiautomaatti?

 

Hinta 25 € / henkilö. Opastukselle mahtuu 25 osallistujaa. Voit ostaa lipun vierailulle myös omalle ystävällesi.
 

 

Ke 19.4.2023 klo 17: Tutustuminen juutalaisten kulttuurikeskukseen
 

Tutustumme juutalaisten kulttuurikeskukseen Mariankatu 3:ssa. Kulttuurikeskus sijaitsee Kruununhaassa, yhdessä Helsingin vanhimmista kivitaloista. Tämä vuonna 1765 suunniteltu rakennus oli alun perin osa Suomenlinnan linnoitusjärjestelmää, ja on siksi erittäin arvokas ja historiallisesti merkittävä. Kierroksen jälkeen nautimme kahvista ja pikkupurtavasta kulttuurikeskuksen kahvilassa.

 

Hinta 25 € / henkilö. Mukaan mahtuu 22 osallistujaa. Voit ostaa lipun vierailulle myös omalle ystävällesi.


 

La 6.5.2023: Villa Mairea
 

Toukokuussa suuntamme kohti Noormarkkua ja Villa Maireaa, joka on yksi arkkitehti Alvar Aallon tunnetuimmista töistä. Rakennus valmistui vuonna 1939 Harry ja Maire Gullichsenin kodiksi.

 

Tutustumme Villa Maireaan kahdessa ryhmässä. Toisen ryhmän kiertäessä Villa Maireassa, on mahdollisuus tutustua omin päin sitä ympäröivään Ahlströmin ruukkialueeseen tai käydä omakustanteisesti lounaalla / kahvilla Noormarkun klubilla.  

 

Retken hinta on museon ystäville 78 €. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa. Lähtö Kiasman edestä klo 9 ja paluu Kiasmalle n. klo 18. Voit ostaa myös omalle ystävällesi lipun retkelle. Ei-museon ystäville retken hinta on 95 €.

 

 

Retket tulevat myyntiin Holvi-verkkokauppaan torstaina 26.1.2023 klo 10 alkaen.

Ohjeet retkelle ilmoittautumiseen:

 

  1. Ilmoittautuminen alkaa torstaina 26.1.2023. klo 10 Holvi-verkkokaupassa - tapahtuma ei näy verkkokaupassa ennen kello 10.
     

  2. Torstaina 26.1. (tai myöhemmin, mikäli paikkoja riittää) valitse verkkokaupasta toivomasi retki ja maksa se verkkokaupan ohjeiden mukaan. Kirjoita ”tiedot”-vaiheessa yhteystietosi huolella, erityisesti sähköpostiosoite, sillä käytämme sitä retken myöhempään tiedotukseen.
     

  3. Maksettuasi retken saat vahvistuksen ilmoittautumisen ja maksun onnistumisesta sähköpostiisi.

 

Mikäli retki tulee täyteen, voit ilmoittautua varasijalistalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen office(a)didrichsenmuseum.fi


Jos sinulle tulee myöhemmin este etkä pääsekään mukaan, ilmoita asiasta mahdollisimman pian. Etsimme varasijalistalta seuraavan osallistujan. Osallistumisen voi peruuttaa seitsemän vuorokautta ennen retkeä. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen, tulee retkimaksu suorittaa.

Seuraamme Aluehallintaviraston ohjeistusta yleisötilaisuuksien järjestämisestä ja kokoontumisrajoituksista. Näin ollen retkiohjelmaan saattaa tulla muutoksia. 
 
Lämpimästi tervetuloa mukaan kevään tapahtumiin!

LIITY YSTÄVIIN >
bottom of page