COLLECTION HIGHLIGHTS

DIDRICHSENIN TAIDEMUSEON KOKOELMA

VEISTOSPUISTO

Opastettuja veistospuistokierroksia sään salliessa kesä-elokuussa 2021 lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15. Opastuksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Didrichsenin taidemuseon ulkoalueilla on esitelty modernia ja nykykuvanveistoa museon alkuvaiheista lähtien. Arkkitehti Viljo Revellin suunnitelmissa korostui luonnon ja arkkitehtuurin vahva yhteys. Veistospuistossa on veistoksia kotimaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Veistospuistossa on teoksia mm. seuraavilta kuvanveistäjiltä: Henry Moore, Mario Negri, Bernard MeadowsEila Hiltunen, Laila Pullinen ja Eero Hiironen. Museon omiin kokoelmiin kuuluvien veistosten lisäksi joukossa on ajoittain myös deponoituja, eli museolle lainattuja teoksia.

 

Kesällä 2021 veistospuistossa on nähtävillä Björn Weckströmin teoksia. Veistokset ennakoivat 11.9.2021 avautuvaa näyttelyä Björn Weckström – Ihminen, kone ja koru.

Veistospuisto on julkinen ja ainoa laatuaan pääkaupunkiseudulla. Puistossa voi vierailla maksutta. Museon sisäpiha ja laituri ovat avoinna museon aukioloaikoina.

Lisätietoa veistoksista kuvien yhteydessä.

Pelaa veistospuistoon sijoittuvaa Haamukoira-peliä.