top of page

DIDRICHSENIN TAIDEMUSEO

Didrichsenin taidemuseo sijaitsee Helsingin Kuusisaaressa, arkkitehti Viljo Revellin Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenille suunnittelemassa, kahdessa osassa (1957 ja 1964) valmistuneessa rakennuksessa.


Museossa järjestetään vuosittain pääsääntöisesti kolme vaihtuvaa näyttelyä. Kokoelmiin kuuluu suomalaista ja kansainvälistä kuvataidetta sekä muinaisten korkeakulttuurien esineistöä. Rakennusta ympäröi julkinen veistospuisto, joka on aina avoinna.

VILLA DIDRICHSEN JA MUSEO

Rakennuksen ensimmäinen osa, Villa Didrichsen, valmistui Didrichsenin perheen kodiksi vuonna 1957, ja näyttelysiipi seitsemän vuotta myöhemmin, vuonna 1964. Rakennus edustaa Revellin puhdaslinjaista modernismia, jossa näkyvät myös kansainvälisen betonibrutalismin vaikutteet. Rakennusta ympäröi aina avoin julkinen veistospuisto.

Didrichsenin taidemuseo avattiin yleisölle syyskuussa 1965. Museo toimi aluksi vain näyttelysiivessä, mutta viimeisenä talossa asuneen Gunnar Didrichsenin kuoleman jälkeen myös huvilasiipi avattiin yleisölle. Ensimmäisinä vuosikymmeninä museo oli avoinna vain kahdesti viikossa, kunnes vuodesta 1997 alkaen toiminta aktivoitui ja aukioloaikoja laajennettiin. Vuosien 2013 ja 2014 aikana museossa toteutettiin peruskorjaus, jonka myötä turvallisuutta ja saavutettavuutta parannettiin.

 

Nykyään museossa vierailee noin 50 000–70 000 kävijää vuodessa. Museossa järjestetään vuosittain pääsääntöisesti kolme vaihtuvaa näyttelyä. Tähän mennessä suosituin näyttely on ollut Edvard Munch – Elämän tanssi (2014–15) 70 000 kävijällä. Näyttely- ja tapahtumatoiminnan lisäksi museo on tuottanut vuodesta 1997 lähtien lukuisia näyttelyihin ja kokoelmiin liittyviä taidejulkaisuja. Museota ja kokoelmaa hallinnoi Didrichsenien vuonna 1963 perustama taidesäätiö Didrichsens konstmuseum sr.LUE LISÄÄ MUSEON TAUSTOISTA JA PERUSTAJISTA >

 


 

Video: Kaide Films

bottom of page