PODCAST

KULTTUURIKEIDAS HELSINGISSÄ

 
 
 

Jakso1: Asuin museossa

Ensimmäisessä jaksossa Jenny Didrichsen, museon perustajien Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenin lapsenlapsi, kertoo museon perustamisesta, sen upean taidekokoelman rakentamisesta sekä talon rakentamiseen johtaneista yllättävistä tapahtumista:

Museo on ensimmäinen koti jossa muistan asuneeni ja sillä on erityinen paikka sydämessäni. Halusin jakaa tämän tarinan isovanhempieni muistoksi ja kunnioituksen osoituksena heidän jättämäänsä kulttuuriperintöä kohtaan. – Jenny Didrichsen

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

KUUNTELE SUOMEKSI

LYSSNA PÅ SVENSKA

LISTEN IN ENGLISH

 

Jakso 2: Tove Jansson, more than the creator of Moomin

Tove Jansson tunnetaan maailmalla parhaiten muumien luojana. Itse hän kuitenkin koki olevansa ensisijaisesti taidemaalari. Tässä englanninkielisessä podcast-jaksossa kuullaan kiehtovia ja tunteita herättäviä tarinoita Janssonin elämän varrelta. Hänen veljentyttärensä Sophia Jansson vie kuulijan matkalle taianomaiseen Suomen kesään ja saaristoon. Hän kertoo myös Toven uskomattomasta rohkeudesta pysyä uskollisena itselleen aikana, jolloin naisena oleminen luovalla alalla ei aina ollut helppoa.

Kieli: englanti

Saatavilla: Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud

LISTEN IN ENGLISH

 

DIDRICHSENIN TAIDEMUSEON PODCAST

KULTTUURIKEIDAS HELSINGISSÄ

Anna podcastimme viedä ajatuksesi toiseen aikaan ja paikkaan. Kuuntele tarina siitä, miten taidetta rakastavan pariskunnan toiminta johti museon syntymiseen, ja miten siitä on tullut monen suomalaisen lempimuseo.

Voit kuunnella podcastia kulkiessasi museossa ja sen ympäristössä. Se toimii myös talon historiasta kertovana äänioppaana, jota voit kuunnella, kun sinulle parhaiten sopii. Tervetuloa mukaan!

Kuunneltavissa myös: SpotifyApple podcasts & YouTube.

KATSO ESITTELYVIDEO