top of page

PODCAST

KULTTUURIKEIDAS HELSINGISSÄ

KUUNTELE
Listen
Lyssna

Jakso 4: Veistoksen säveltäminen -- Eila Hiltunen ja Sibeliusmonumentti


Kuuntele tarina kuvanveistäjä Eila Hiltusen huikeasta urasta ja Sibelius-monumentin luomisesta. Monumentti, joka tänään on yksi Helsingin suosituimmista nähtävyyksistä, oli aikoinaan julkisen vastustuksen kohteena.

Tässä jaksossa kuulet kulissien takaisia anekdootteja Eila Hiltusen pojalta Markku Pietiseltä sekä Didrichsenin perheenjäsenten kertomia taustoja Eila Hiltusen ja Didrichsenin taidemuseon perustajien ystävyydestä.

Kieli: englanti

Saatavilla: Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud


Kuva: Otso Pietinen

Credit:

Jean Sibelius

Finlandia, Op. 26 No. 7

Helsingin kaupunginorkesteri

Leif Segerstam, kapellimestari

(p) 1994 Ondine ODE 824-2

(c) Breitkopf & Härtel

LISTEN IN ENGLISH

Jakso 3: Maan ja taivaan väliltä – keskustelu Björn Weckströmin kanssa

Taiteilija, kuvanveistäjä ja korumuotoilija Björn Weckströmin ura ulottuu yli seitsemälle vuosikymmenelle. Didrichsenin taidemuseon Kulttuurikeidas-podcastin kolmannessa jaksossa, Maan ja taivaan väliltä, tutustutaan Björn Weckströmin luovaan maailmaan. Taiteilija kertoo mm. millä tavoin antiikin mytologiat ovat inspiroineet häntä luomaan veistoksia ja miten ne yhdistyvät nykypäivään kiehtovalla tavalla. Jaksossa kuullaan myös, miten Weckströmin koruja on päätynyt Tähtien sota -elokuvaan ja miksi hän on suunnitellut omia huonekalujaan – sekä kaikkea maan ja taivaan väliltä.

 

Kieli: englanti

Saatavilla: Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud

LISTEN IN ENGLISH

Jakso1: Asuin museossa

Ensimmäisessä jaksossa Jenny Didrichsen, museon perustajien Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenin lapsenlapsi, kertoo museon perustamisesta, sen upean taidekokoelman rakentamisesta sekä talon rakentamiseen johtaneista yllättävistä tapahtumista:

Museo on ensimmäinen koti jossa muistan asuneeni ja sillä on erityinen paikka sydämessäni. Halusin jakaa tämän tarinan isovanhempieni muistoksi ja kunnioituksen osoituksena heidän jättämäänsä kulttuuriperintöä kohtaan. – Jenny Didrichsen

Kielet: suomi, ruotsi, englanti

KUUNTELE SUOMEKSI

LYSSNA PÅ SVENSKA

LISTEN IN ENGLISH

PODCAST jakso 1

Jakso 2: Tove Jansson, more than the creator of Moomin

Tove Jansson tunnetaan maailmalla parhaiten muumien luojana. Itse hän kuitenkin koki olevansa ensisijaisesti taidemaalari. Tässä englanninkielisessä podcast-jaksossa kuullaan kiehtovia ja tunteita herättäviä tarinoita Janssonin elämän varrelta. Hänen veljentyttärensä Sophia Jansson vie kuulijan matkalle taianomaiseen Suomen kesään ja saaristoon. Hän kertoo myös Toven uskomattomasta rohkeudesta pysyä uskollisena itselleen aikana, jolloin naisena oleminen luovalla alalla ei aina ollut helppoa.

Kieli: englanti

Saatavilla: Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud

LISTEN IN ENGLISH

PODCAST kuvaus

DIDRICHSENIN TAIDEMUSEON PODCAST

KULTTUURIKEIDAS HELSINGISSÄ

Anna podcastimme viedä ajatuksesi toiseen aikaan ja paikkaan. Kuuntele tarina siitä, miten taidetta rakastavan pariskunnan toiminta johti museon syntymiseen, ja miten siitä on tullut monen suomalaisen lempimuseo.

Voit kuunnella podcastia kulkiessasi museossa ja sen ympäristössä. Se toimii myös talon historiasta kertovana äänioppaana, jota voit kuunnella, kun sinulle parhaiten sopii. Tervetuloa mukaan!

Kuunneltavissa myös: SpotifyApple podcasts & YouTube.

KATSO ESITTELYVIDEO

PODCAST VIDEO FI
bottom of page