COLLECTION HIGHLIGHTS

DIDRICHSENIN TAIDEMUSEON KOKOELMA

KANSAINVÄLINEN KUVATAIDE

KANSAINVÄLINEN KUVATAIDE

Viljo Revellin suosituksesta vuonna 1961 kokoelmaan hankittu brittiläisen Henry Mooren Reclining Figure on Pedestal (Lepäävä hahmo) oli lähtölaukaus Didrichsenien kasvavalle kiinnostukselle kansainvälistä modernismia kohtaan. Myös Wassily Kandinskyn kaltaiset modernismin pioneerit ja 1900-luvun nimekkäimmät taiteilijat Salvador Dalísta Pablo Picassoon innostivat Didrichsenit uusiin hankintoihin. Kokoelmaan kuuluu teoksia mm. Joan Mirólta, Fernand Légeriltä, Alberto Giacomettilta, Mark Rothkolta ja Jean Arpilta.

HENRY MOORE

Didrichsenin taidemuseon arkkitehti Viljo Revell ohjasi Didrichsenit hankkimaan brittiläiseltä Henry Moorelta Villa Didrichseniä täydentävän veistoksen, sisäpihaa koristavan Lepäävän hahmon. Didrichsenit ystävystyivät kuvanveistäjän kanssa ja tuttavuus poiki merkittävän Mooren veistotaiteen yksityiskokoelman. Museo on järjestänyt Mooren näyttelyt vuosina 1977, 1987 ja 2008.

 

CARL-HENNING PEDERSEN JA COBRA-RYHMÄ

Gunnar Didrichsen seurasi synnyinmaansa Tanskan taidevirtauksia. Käynnit Louisiana-museossa sytyttivät innostuksen tanskalaiseen avantgardeen ja etenkin 1940-50-lukujen taitteessa vaikuttaneeseen CoBrA-ryhmään, jonka ytimeen Carl-Henning Pedersen kuului. Ryhmän ilmaisun lähtökohta oli ohjelmallisuutta ja perinnettä vastustava spontaanius ja yksilöllisyys. Pedersenin taidetta esiteltiin museossa vuonna 1968.

VEISTOKSIA

MAALAUKSIA, PIIRUSTUKSIA, GRAFIIKKAA

MUSEON AUKIOLOAJAT
 

ma 10–18  / ti–pe 10–20 / la–su 10–18
Poikkeusaukioloajat

TILAA UUTISKIRJE

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

YHTEISTYÖKUMPPANIT / PARTNERS

TRANSMERI%20GROUP_edited.jpg
Handelsbanken_cmyk_SYVÄTTY.jpg
TRANSMERI_LOGISTICS_LOGO_käsitellty.jp
BANMARK_syvätty.jpg
miraculos_logo_1 syvätty.jpg
Grano.jpg
HeSa cmyk.jpg
HiltonKalastajabluecmyksyvätty.jpg

DIDRICHSENIN TAIDEMUSEO


Kuusilahdenkuja 1

00340, Helsinki

office(at)didrichsenmuseum.fi

Puh. 010 2193 970  

 

Verkkoviestintä Piaf Digital

©2021 Didrichsenin taidemuseo.