top of page

COLLECTION HIGHLIGHTS

DIDRICHSENIN TAIDEMUSEON KOKOELMA

KANSAINVÄLINEN KUVATAIDE

KANSAINVÄLINEN KUVATAIDE

Didrichsenin taidemuseon tuhannen teoksen kokoelmasta muutama teos nostetaan esille vaihtuvien näyttelyjen yhteydessä ja veistospuistossa on pysyvästi esillä toistakymmentä veistosta.

 

Viljo Revellin suosituksesta vuonna 1961 kokoelmaan hankittu brittiläisen Henry Mooren Reclining Figure on Pedestal (Lepäävä hahmo) oli lähtölaukaus Didrichsenien kasvavalle kiinnostukselle kansainvälistä modernismia kohtaan. Myös Wassily Kandinskyn kaltaiset modernismin pioneerit ja 1900-luvun nimekkäimmät taiteilijat Salvador Dalísta Pablo Picassoon innostivat Didrichsenit uusiin hankintoihin. Kokoelmaan kuuluu teoksia mm. Joan Mirólta, Fernand Légeriltä, Alberto Giacomettilta, Mark Rothkolta ja Jean Arpilta.

HENRY MOORE

Didrichsenin taidemuseon arkkitehti Viljo Revell ohjasi Didrichsenit hankkimaan brittiläiseltä Henry Moorelta Villa Didrichseniä täydentävän veistoksen, sisäpihaa koristavan Lepäävän hahmon. Didrichsenit ystävystyivät kuvanveistäjän kanssa ja tuttavuus poiki merkittävän Mooren veistotaiteen yksityiskokoelman. Museo on järjestänyt Mooren näyttelyt vuosina 1977, 1987 ja 2008.

ULKOMAINN MAALAUS JA VEISTOTAIDE

CARL-HENNING PEDERSEN JA COBRA-RYHMÄ

Gunnar Didrichsen seurasi synnyinmaansa Tanskan taidevirtauksia. Käynnit Louisiana-museossa sytyttivät innostuksen tanskalaiseen avantgardeen ja etenkin 1940-50-lukujen taitteessa vaikuttaneeseen CoBrA-ryhmään, jonka ytimeen Carl-Henning Pedersen kuului. Ryhmän ilmaisun lähtökohta oli ohjelmallisuutta ja perinnettä vastustava spontaanius ja yksilöllisyys. Pedersenin taidetta esiteltiin museossa vuonna 1968.

VEISTOKSIA