Didrichsenin taidemuseon ajankohtaiset näyttelyt ja tiedotteet

Vincent van Gogh: Omakuva, 1887, Collection Kröller-Müller Museum, Otterlo, Alankomaat. Kuva: Rik Klein Gotink.

MUSEOVIERAILU KORONA-AIKANA

Haluamme asettaa kävijöiden turvallisuuden etusijalle, ja taata kaikille miellyttävän museovierailun myös poikkeusoloissa.

Ohjeita turvalliseen museovierailuun:

- Mikäli tunnet olosi flunssaiseksi, siirrä vierailusi myöhemmäksi.
- Muista pitää turvaväli muihin museovieraisiin ja henkilökuntaan.

- Kasvosuojaimen käyttö on suositeltavaa.
- Muista pestä kädet huolellisesti.
- Yski ja aivasta nenäliinaan tai hihaan.
- Suosi korttimaksua.

Erityistoimenpiteitä museossa:

- Tilojen siivousta on tehostettu ja hygieniasta pidetään hyvää huolta.

- Kassalla ja wc-tiloissa saatavilla käsidesiä asiakkaiden käyttöön.

- Museon henkilökunnalla on käytössään kasvosuojaimia/visiirejä.

- Yleisöopastukset pidetään lyhyinä yleisöjohdantoina. Varatut ryhmäopastukset pyritään pitämään normaalisti.

- Museovalvojat seuraavat kävijätilannetta ja päästävät sisään kerralla sen verran ihmisiä kuin museoon turvallisesti mahtuu.

- Mahdolliset jonot ohjataan ulkotiloihin. Päivitämme tälle sivulle ajankohtaista tietoa jonojen ajankohdista ja kestoista.

Henkilökuntamme auttaa mielellään vierailuun liittyvissä kysymyksissä.

Kuva: Didrichsenin taidemuseo

AJANKOHTAISTA TIETOA JONOISTA

Päivitetty 25.9.2020

Vincent van Goghin näyttely on ollut suosittu ja ajoittain museoon on muodostunut jonoa. Museovalvojamme seuraavat kokonaistilannetta ja ihmisiä otetaan sisään kerralla sen verran kuin museoon turvallisesti mahtuu. Näin pyrimme varmistamaan mahdollisimman miellyttävän näyttelyvierailun kävijöille.

Viime päivinä ruuhkaisimmat vierailuajat ovat olleet lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12 ja 15 välillä, jolloin jonotusaika on ollut keskimäärin noin tunnin. Rauhallisimmat ajat ovat olleet arkipäivisin klo 15 jälkeen, erityisesti keskivikko- ja torstai-iltaisin klo 18–20.

Näyttelyssä on laajennetut aukioloajat:

TI 10–18

KE–TO 10–20

PE–SU 10–18

Lippuja myydään museon kassalla. Ryhmävarausten mahdollistamiseksi ja museon pienen koon vuoksi emme ota vastaan ennakkovarauksia yksittäisille käynneille.

Kuva: Didrichsenin taidemuseo

KUUTTI LAVOSEN NÄYTTELYSSÄ LÄHES 35 000 KÄVIJÄÄ

Sunnuntaina 23.8. päättyneen Kuutti Lavosen Aika ja ikuisuus -näyttelyn näki 34 300 museokävijää, mikä tekee näyttelystä museon kaikkien aikojen neljänneksi suosituimman. Kiitos kaikille kävijöille!

Maria Didrichsen. Kuva: Iiris Markkola

/ Didrichsenin taidemuseo.

MARIA DIDRICHSEN MUSEON JOHTAJAKSI

Didrichsenin taidemuseota vuodesta 1992 johtanut Peter Didrichsen päätti museonjohtajakautensa 31.3.2020. Didrichsenin taidemuseo sr -säätiön hallitus on nimittänyt intendentti Maria Didrichsenin museonjohtajaksi 1.4.2020 alkaen. Maria Didrichsen on vasta kolmas museonjohtaja taidemuseon 55-vuotisen historian aikana. Vuosina 1965–1992 museota johti Peter Didrichsenin isä, taidesäätiön ja museon perustaja Gunnar Didrichsen.

MUSEON AUKIOLOAJAT

ti 10–18  / ke–to 10–20 / pe–su 10–18