Didrichsenin taidemuseon ajankohtaiset näyttelyt ja tiedotteet

Kuva: Jussi Tiainen

MUSEO AVAUTUU 2. KESÄKUUTA

Didrichsenin taidemuseo ja Kuutti Lavosen Aika ja ikuisuus -näyttely avautuvat yleisölle jälleen tiistaina 2. kesäkuuta 2020. Museo palvelee normaalisti tiistaista sunnuntaihin klo 11–18. Lisäksi riskiryhmiin kuuluvilla on mahdollisuus vierailla museossa keskiviikkoisin klo 10–11.

Haluamme asettaa kävijöiden turvallisuuden etusijalle, ja taata kaikille miellyttävän museovierailun myös poikkeusoloissa. Museon siisteydestä ja hygieniasta huolehditaan hyvin ja yleisömäärä näyttelytiloissa on rajattu maksimissaan 50 henkilöön. Myös yleisöopastukset ja -tapahtumat on toistaiseksi peruttu. Henkilökuntamme auttaa mielellään vierailuun liittyvissä kysymyksissä.

Helmikuussa avautunut Kuutti Lavosen Aika ja ikuisuus -näyttely jatkuu 23. elokuuta 2020 saakka. Kesäksi suunniteltu Björn Weckströmin näyttely Ihminen, kone ja koru siirtyy myöhempään ajankohtaan. Uusi näyttelyaika varmistuu myöhemmin.

Kuva: Didrichsenin taidemuseo.

KUUTTI LAVOSEN NÄYTTELYÄ JATKETAAN

23.8.2020 SAAKKA

Koronavirusepidemian vuoksi suljettua Kuutti Lavosen Aika ja ikuisuus -näyttelyä jatketaan elokuun 23. päivään saakka.

Kuva: Jussi Tiainen

YKSITYISVIERAILULLE KUUTTI LAVOSEN AIKA JA IKUISUUS -NÄYTTELYYN 11.-29.5.

Didrichsenin taidemuseo on koronapandemian vuoksi suljettu yleisöltä, mutta tarjoamme 11.5.-29.5. välillä mahdollisuuden vierailla museossa yksityisesti ennakkoon sovittuna ajankohtana. Tunnin mittaisen vierailuajan voi varata 4–8 hengen ryhmälle, ja käyntiin sisältyy lyhyt näyttelyjohdanto. Vierailulle saapuessaan ryhmät sitoutuvat seuraamaan oppaan ohjeistusta käsihygieniasta, näyttelyssä liikkumisesta, naulakkokäytännöistä ja museokaupassa asioimisesta.

Haluamme tarjota tilausuuden voimaannuttavalle taide-elämykselle molemminpuolista vastuullisuutta painottaen. Henkilökuntamme vastaa lisätiedusteluihinne ja auttaa käynnin suunnittelussa.

Vierailuja järjestetään arkipäivisin klo 11-16.

Käynnin hinta opastuksineen on 50 € / ryhmä + pääsymaksut 14 € / 12 € / Museokortti. Alle 18-vuotiaat 0 €.

Opastuskieli: suomi / ruotsi / englanti

Yhteydenotot:

office@didrichsenmuseum.fi

Huomioitavaa:

- Museo ei voi suositella käyntiä riskiryhmäläisille.

- Tiloja siivotaan käyntien välillä.

- Yleisiä ohjeita turvaväleistä ja käsihygieniasta noudatetaan.

- Museo pidättää oikeuden varausten peruuttamiseen, mikäli pandemiatilanne niin edellyttää.

- Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varauksensa ilman kuluja, mikäli peruutus tehdään vähintään 48 tuntia ennen sovittua vierailuaikaa.

Maria Didrichsen. Kuva: Iiris Markkola

/ Didrichsenin taidemuseo.

MARIA DIDRICHSEN MUSEON JOHTAJAKSI

Didrichsenin taidemuseota vuodesta 1992 johtanut Peter Didrichsen päätti museonjohtajakautensa 31.3.2020. Didrichsenin taidemuseo sr -säätiön hallitus on nimittänyt intendentti Maria Didrichsenin museonjohtajaksi 1.4.2020 alkaen. Maria Didrichsen on vasta kolmas museonjohtaja taidemuseon 55-vuotisen historian aikana. Vuosina 1965–1992 museota johti Peter Didrichsenin isä, taidesäätiön ja museon perustaja Gunnar Didrichsen.

Kuva: Titus Verhe

DIDRICHSEN SULJETTU TOISTAISEKSI 18.3. ALKAEN

Valtioneuvoston suositusta seuraten Didrichsenin taidemuseo sulkeutui yleisöltä 18.3. alkaen koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Museo on suljettu toistaiseksi. Helmikuussa avautunut Kuutti Lavosen Aika ja ikuisuus -näyttely on saanut ilahduttavan lämpimän vastaanoton. Työstämme parhaillamme virtuaalisia ratkaisuja näyttelyyn ja museoon tutustumiseen. Museon ollessa suljettu palvelemme yleisöämme museon verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Museon kokoelmaan voi tutustua esimerkiksi verkkonäyttelyssä.

MUSEON AUKIOLOAJAT

Ti–su 11–18