Hannu Palosuo_Rothko_tulevat näyttelyt.jpg

HANNU PALOSUO

21.5.–21.8.2022

You Live With Me
21.5.–21.8.2022

NÄYTTELY ON PÄÄTTYNYT! Kiitos kaikille yli 13 300 kävijälle!

 

Didrichsenin taidemuseon kesän 2022 näyttely luo katsauksen Roomassa asuvan nykytaiteilijan, Hannu Palosuon viime vuosien tuotantoon. You Live With Me -näyttely syventää taiteilijan jo aiemmin käsittelemiä aiheita: Palosuon teoksissa mennyt ja tuleva aika sulautuvat määrittelemättömiksi, unenomaisiksi kuvakohtauksen hetkiksi. Teokset käsittelevät aikaa, muistojen kerrostumista ja muistin epävarmuutta. Muistojen tuntemukset ovat edelleen mielessä, henkilöiden kasvot ja nimet unohtuneet.

 

Taiteilija pohtii teoksissaan, mikä on katsojan suhde kuvaan ja sen heijastamaan maailmaan. Palosuo käy myös dialogia Didrichsenin taidemuseon kokoelman valikoitujen teosten kanssa. Mm. Pekka Halosen Ateria, Mark Rothkon Gray, White, Purple, Marika Mäkelän Kuin itse yön vartija, esitetään näyttelyssä kokonaisuuteen sulautuvina.

 

Palosuolta nähdään näyttelyssä maalausten lisäksi veistoksia, koruja, astioita ja lasimaalauksia. Maalaukset ovat pääosin uusia, varta vasten näyttelyyn tehtyjä. Näyttelytyöryhmän ovat muodostaneet Hannu Palosuo, VTT Mika Hannula ja Didrichsenin taidemuseo.

Taiteilijatapaamisia Hannu Palosuon kanssa:

Lauantai 13.8. klo 13

Torstai 18.8. klo 18

Lauantai 20.8. klo 13

​Sunnuntai 21.8. klo 13

Palosuo esittelee näyttelyään ja kertoo työn taustoista, sekä signeeraa näyttelyjulkaisuja (tarjouksessa 34 € -- 50 %)