/ Univerkko

Anna-Lea Kopperi: Univerkko 12.6.–30.9.2019

Kuva: Anna-Lea Kopperi, Univerkko 2019

Kuvataiteilija Anna-Lea Kopperin osallistava ympäristöteos Univerkko kutoutuu kesällä 2019 Didrichsenin taidemuseon veistospuiston männikköön. Tekstiiliteollisuuden ylijäämäisistä trikookuteista, kuitukankaasta ja puisista pyykkipojista koottu teos muodostuu osallistujien talteen kirjoittamista unista ja niiden selityksistä. Unet leijuvat valkoisessa verkossa, mustassa verkossa taas unennäkijöiden niille antamat selitykset.

Anna-Lea Kopperi: Univerkko / Drömnät / Dream Net 2019

Kopperin museolla pitämiin unipajoihin osallistuneet helsinkiläiset koululaiset aloittivat Univerkon keväällä 2019. Koululaisten unikertomukset liehuvat Univerkon langoilla. Yhteisöllinen teos täyttyy kesän kuluessa yhä uusien osallistujien unikertomuksista. Veistospuistossa vieraileva yleisö on tervetullut kirjaamaan omia uniaan osaksi Univerkko-installaatiota. Veistospuisto on avoinna ympäri vuorokauden ja teoksen pääsee kokemaan myös museon aukioloaikojen ulkopuolella.

Univerkkoon kertyviä unikertomuksia selityksineen kuvataan ja julkistetaan museon verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Kohtaamisista rakentuu ympäristöään muuntava, tietoverkoissa ja ylhäällä hongikossa liehuva yhteisömaamerkki. Teoksen sisältö ja muoto muuntuvat päivä päivältä osallistujien unien, tuulien ja sääolosuhteiden mukaan.

Kuva: Anna-Lea Kopperi, Univerkko 2019

Kurkista unigalleriaan

Näin osallistut Univerkkoon

Unipajat

Anna-Lea Kopperi tunnetaan kansainvälisenä kuvataiteilijana yhteisö- ja ympäristöteoksistaan sekä tilaveistoksistaan, joissa hän tutkii paikan ja tilanteen käsitteitä muutoksen ja vuorovaikutuksen avulla.

Taiteilijan kotisivu

Lue lisää taitelijasta