top of page
Marie-Louise ja Gunnar Didrichsen 1965_kuva Didrichsen nettiin.jpg

Näyttely on päättynyt

DIDRICHSEN
Koti, taide, tarina

10.6.–27.8.2023

DIDRICHSEN – Koti, taide, tarina
10.6.–27.8.2023

Didrichsenin taidesäätiö 60 vuotta

Kesänäyttely esittelee laajasti Didrichsenin taidemuseon omaa kokoelmaa. Se juhlistaa Gunnar ja Marie-Louise Didrichsenin vuonna 1963 rekisteröimää taidesäätiötä, lähtölaukausta itse museon perustamiselle kaksi vuotta myöhemmin.

Perheen kotitaloa, Viljo Revellin suunnittelemaa Villa Didrichseniä (1958) laajennettiin galleriasiivellä (1964), jotta kasvanut taidekokoelma saisi esittelypaikan. Taideinnostuksen, säätiöajatuksen ja lisärakentamisen myötä Didrichsenien taiteen keräily nousi uuteen ulottuvuuteen. Kokoelman korkeatasoisuus oli edellytyksenä säätiöittämiselle.

Näyttely esittelee säätiön taidekokoelman muodostumista ja sen painopisteitä. Ne jakautuvat museon eri tiloihin: keräilijäparin suosimat teosvalinnat ja ripustuspaikat toistuvat Villa Didrichsenissä, taidekokoelman huiman kasvun 1960-luku esitetään intensiivisenä teosvyörytyksenä. Kokoelman kulmakiviteokset kertovat uusista kiinnostuksen kohteista, joita matkat ja taidemaailman verkostot avasivat. Kulttuurihistoriallinen esineistö saa kohdata modernin kuvanveistotaiteen. Suomalaisen taiteen 1970-luvun osion myötä esitellään keräilijäparin ja taiteilijoiden välille syntyneitä pitkäaikaisia yhteyksiä. Didrichsenin taidekokoelman yleisön suosikkeja tai museon tanskalaisia juuria ei myöskään ole unohdettu.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta säätiön perustamisesta, 120 vuotta Gunnarin (1903–1992) ja 110 vuotta Marie-Louisen (1913–1988) syntymästä. Pariskunta näkyy näyttelyssä myös museon arkistosta valitun aineiston välityksellä.

KOTI TAIDE TARINA
bottom of page